Viktoria Jansson och Robert Thunfors.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Viktoria Jansson, moderat regionråd och vice ordförande i Hälso- och sjukvårdsnämnden går till fränt angrepp på Robert Thunfors och hans parti i regionen. I klippet menar hon att SJVP starkt försämrat tonläget regionen. – Det får räcka nu, säger hon Foto: SVT

Moderaterna till hård attack mot oppositionsråd – ”Skadar regionen med desinformation”

Publicerad

Moderaternas ledande politiker i regionen anklagar nu oppositionsrådet Robert Thunfors (SJVP) för att förstöra för regionen genom sprida ren desinformation. ”Moderaterna använder rena Trumpfasonerna”, kontrar Thunfors.

Den uppblossade konflikten rör en uppgift som sjukvårdpartisten Robert Thunfors publicerat på sociala medier – den ekonomiska krisen kommer tvinga regionen att låna pengar till löner nästa år, menar han. Moderaterna, som styr regionen tillsammans med S och C, menar att han målar upp ett ”skräckscenario” som gör det omöjligt att rekrytera personal.

Robert Thunfors, sjukvårdspartiet

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
”Det här är rena Trumpfasonerna” menar Robert Thunfors om moderaternas fräna kritik. Han menar att det rör sig om en attack mot hela Sjukvårdspartiet, hör honom i klippet. Foto: Pierre Ragnehag

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.