Under måndagskvällen samlades många föräldrar i Lunde folketshus för att protestera mot nedläggning av Grämestaskolan i Kramfors. Olaf Mewes är en av de berörda föräldrarna som anser att hans familj skulle drabbas hårt om skolan lades ned. Foto: Olaf Mewes

Skolnedläggningar på gång i länet

Uppdaterad
Publicerad

Grämestaskolan i Kramfors är en av de skolor i länet som kan tvingas att stänga. Under måndagskvällen samlades föräldrar för att protestera under medborgardialog i Lunde.

– Min dotter går i skolan, det känns inte bra alls, säger Olaf Mewes.

Flera skolor i Västernorrlands län hotas av stängning. Kramfors kommun har därför bjudit in allmänheten till medborgardialoger i Lunde, Bollstabruk, Kramfors och Ullånger.

Under måndagskvällen samlades många föräldrar i Lunde folketshus för att protestera mot nedläggning av Grämestaskolan i Kramfors. Olaf Mewes är en av de berörda föräldrarna som anser att hans familj skulle drabbas hårt om skolan lades ned.

Skolnedläggningar i Kramfors

– Kommunen funderar över lägga ner vår välfungerande skola vilket vi föräldrar naturligtvis är emot, säger Olaf Mewes.

Tappar invånare

Olaf Mewes är orolig för att landsbygden ska påverkas negativt om Grämestaskolan läggs ned. Han, tillsammans med många andra missnöjda föräldrar, strider därför mot förslaget.

– Kramfors tappar hela tiden invånare, när de stänger skolan så blir det ännu värre. Framförallt då det gäller barnfamiljer, det krånglar till det när man måste skjutsa barnen till skolan, säger han.

Utredningen föreslår nedläggning av Ytterlännässkolan i Bollstabruk och Grämestaskolan i Lunde.

Fler skolor drabbade

I Ånge kommun har rektor för Alby skola och Björkbackaskolan har även kallat Albyelevernas föräldrar till ett möte rapporterar P4 Västernorrland.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Skolnedläggningar i Kramfors

Mer i ämnet