Travtränare Ebba Karbelius med det treåriga stoet Vivillion. Travtränare Carola Eklund med den treåriga hingsten Bullet the Bluesky.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Ebba Karbelius med Vivillion och Carola Eklund med Bullet the Bluesky berättar om vinnarhästarna i klippet. Foto: Ylva Holmgren/SVT

Stall Wäjersten i Sundsvall sprang in åtta miljoner på Solvalla – hästskötarna bakom travsuccén överväldigade

Publicerad

Kusken och travtränaren Daniel Wäjersten från Kovland med skötarna Carola Eklund och Ebba Karbelius står bakom den dubbla vinsten på Solvalla förra helgen.

Tillsammans drog de in sju miljoner kronor på de två starterna. Och hela stallet drygt åtta miljoner.

– Jag tror aldrig jag gråtit så mycket i hela mitt liv, säger Ebba Karbelius som sköter det treåriga stoet Vivillion.

Svenskt Trav-Oaks är ett lopp av högsta internationella klass där treåriga, svenskfödda ston tävlar om tre miljoner kronor.

– Det känns otroligt stort. Jag trodde absolut inte att jag skulle ha starthäst i ett så här stort lopp efter ett år, säger Ebba som skött stoet Vivillion sedan juli i år.

Vann också Kriteriet

Kusken och travtränaren Daniel Wäjersten vann även Kriteriet med den treåriga hingsten Bullet the Bluesky. Svenskt Travkriterium är också ett av de klassiska unghästloppen och av högsta internationella klass med en prissumma på fyra miljoner kronor.

– Nu börjar man förstå vad som har hänt och det känns otroligt bra, han var bara bäst, säger travskötaren Carola Eklund om hingsten.

På de 16 starter som Stall Wäjersten gjorde på Solvalla kördes det in 8 miljoner kronor. Hittills i år har stallet med tränare och kusken Daniel Wäjersten kört in 39 miljoner kronor.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.