• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Vislanda i Alvesta kommun, Kronobergs län. Det brinner i en avfallsanläggning utanför Gottåsa med rökspridning mot Vislandaområdet som följd. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Kronoberg.

Hjalmar Stenlund-Dahlin, ortvikens pingisklubb i Sundsvall

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Svenska OS-framgångar har gett pingisintresset ett rejält uppsving i Sundsvall. Foto: Eric Heller/SVT

Svenska OS-framgångar skapar pingisfeber i Sundsvall

Uppdaterad
Publicerad

Efter de svenska pingisspelarnas framgångar under OS i Paris har intresset för bordtennis exploderat.

Ortvikens pingisklubb i Sundsvall är en av många klubbar som nu upplever en kraftig ökning av intresse och ett ökat engagemang.

– Det är klart man inspireras säger, Hjalmar Stenlund-Dahlin.

Sverige har drabbats av pingisfeber efter Truls Möregårdh och de svenska pingisspelarnas framgångar under OS i Paris. Med medaljer i både singel- och lagturneringen samt enastående prestationer har de svenska stjärnorna inspirerat en ny generation av bordtennisspelare.

Ökat intresse

Ortvikens pingisklubb i Sundsvall har märkt av det ökade intresset.

– Vi har haft intresseanmälningar om att börja spela varje dag sen slutspelet i OS drog igång, säger Pontus Puljer, tränare i klubben.

Inkluderande miljö

Klubben arbetar också aktivt för att alla ska känna sig välkomna och inkluderade, så att alla oavsett ålder, kön eller förutsättningar ska ha möjlighet att spela bordtennis.

– Förra hösten startade vi både en unik tjejgrupp och en parkinson-grupp, Pingisfebern har även gjort att vi nu har bestämt oss för att starta två nya pingiskolor under hösten, säger Pontus Puljer.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.