Kammaråklagare Maria Lindgren och en bild på ett krossat fönster.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör kammaråklagare Maria Lindgren om häktningen och misstankarna mot de två som häktats efter mordförsöket i Ljustadalen i Sundsvall. Foto: Patric Sellén och Tiffany Lind/SVT

Två personer häktade efter skottlossningen mot bostad i Ljustadalen

Uppdaterad
Publicerad

En man och en kvinna i 25-årsåldern häktades på fredagen efter skottlossningen tidigare i veckan mot ett hus i Ljustadalen i Sundsvall. Häktningsförhandlingen hölls bakom stängda dörrar.

Mannen häktades på sannolika skäl misstänkt för mordförsök och grovt vapenbrott. Kvinnan häktades för medhjälp till försök till mord och medhjälp till grovt vapenbrott, också på sannolika skäl vilket är den högre misstankegraden.

Det var natten till tisdag som skott avlossades mot en bostad i Ljustadalen där flera personer befann sig. Ingen kom till skada. Vem eller vilka som varit måltavla för skottlossningen är inget som kammaråklagare Maria Lindgren vill kommentera.

Nätverkskoppling kan utredas

På adressen är bland annat en man i 20-årsåldern skriven, som enligt vad SVT erfar kan kopplas till det kriminella Dalennätverket. Om de häktade har koppling till nätverksrelaterad brottslighet kan inte Maria Lindgren inte svara på i nuläget.

– I en sådan här typ av brottslighet så kommer vi utreda motivbilden, och då tittar vi på om det finns några eventuella nätverkskopplingar, säger Maria Lindgren

Både mannen och kvinnan häktades med restriktioner vilket de bestrider, och de nekar också till brott.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.