21-åringen från Sundsvall som dödades i Brasilien.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Det här hände innan och i samband med det misstänkta mordet i Brasilien. Nu hoppas 21-åringens familj få hem hans aska innan jul. Foto: privat & SVT Arkiv

Ung man från Sundsvall dödades i Brasilien – pappan: ”Julen blir en mardröm”

Uppdaterad
Publicerad

Nu har askan efter den 21-årige Sundsvallsbon som misstänks blivit mördad i Brasilien kommit till Sverige och finns på Arlanda flygplats.

Askan ska förhoppningsvis skickas till Sundsvall före julhelgen. Det berättar 21-åringens pappa för SVT Västernorrland.

– Julafton kommer att bli en mardröm i år, säger han.

Det var den 15 november som den 21-årige Sundsvallsbon påträffades död i det hus där han bodde i staden Balneário Camboriú i Brasilien.

Hans affärskompanjon, även han från Sundsvall, greps strax efter händelsen i staden São José och sitter nu häktad misstänkt för mord. Mannen hävdar att han agerat i självförsvar.

Askan till Sverige

Den avlidne 21-åringens kvarlevor i form av aska efter kremering kom till Sverige och Arlanda flygplats den 15 december, efter vad pappan beskriver som stora byråkratiska, och även rent språkliga, problem.

– Brasilien är långt borta och ingen pratar engelska, inte ens polisen, konstaterar han.

Förhoppningen är att askan efter sonen ska kunna skickas till Sundsvall innan julhelgen. Samtidigt blir det en jul utan glädje.

– Julafton blir en mardröm, det blir den värsta dagen. Han var mitt enda barn, säger pappan.

Minnesstund i januari

Tanken är att arrangera en minnesstund för den avlidne någon gång i januari.

– Vi har fått så många meddelanden från hans vänner, berättar pappan som förklarar att det finns ett stort intresse av att ta avsked av sonen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.