Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
”Kommer gråta uppe på scen och klappa ihop” – se Evelina Klang göra sig i ordning inför tävlingen och svara på kritiken mot den. Foto: Elin Krell/SVT

Evelina kallar sig pinuppa – vill bli miss Västerås summer meet

Uppdaterad
Publicerad

Miss Evelyn Gold, eller Evelina Klang, från Örebro kallar sig för pinuppa. Hon är såld på retrostil och tävlar för att bli Miss Västerås summer meet under den stora bilträffen. En tävling som hon gick vinnande ur.

– Att gå vidare till det här, det är jätteroligt. Då känns det som att man är på rätt bana i alla fall, säger Evelina Klang.

På fredagen utses vinnaren av Miss Västerås Summer meet, en tävling där kvinnor konkurrerar om vem som har den bästa retrostilen. Evelina Klang från Fellingsbro utanför Örebro är en av tio finalister. Hon har haft intresset för 50-talskläder i ett år.

– Man känner sig väldigt kvinnlig. Och det är en väldigt bra grej, tycker jag. Dagens stilar kanske har gått ifrån den här kvinnliga kroppsformen litegrann. Så det är kul att man kan framhäva den, säger Evelina Klang.

Västerås Summer Meet

Kallar sig pinuppor

Många av de som tävlar kallar sig pinuppor, ett ord med en kontroversiell bakgrund som kopplas till sexualisering av kvinnor. Evelina Klang själv har inget emot begreppet.

– Nu har ju många kopplat det till nakenhet innan, vilket det inte behöver vara. Pinuppa är ju från början en fin tjej på en bild som man sätter upp på en vägg. Men när någon hade en naken tjej och satte upp, det var ju lite häftigare, så det är ofta det man kommer ihåg.

Uppdatering: På fredagseftermiddagen blev det klart att Evelina Klang vann tävlingen Miss Västerås Summer meet.

Se Evelina göra sig i ordning och svara på kritiken mot den här typen av tävlingar i videon.

Evelina är inte den enda i familjen som tävlar. Förra året vann hennes sambos son ”bästa rockabillyfrillan” och i år satsar sambon Thomas Løkkeberg på vinsten:

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
”Jag måste ju vinna över min son” . Rockabillyn Thomas Løkkeberg är med och tävlar i årets ”bästa rockabillyfrillan”. Se när han gör ordning sig i videon. Foto: Elin Krell/SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Västerås Summer Meet

Mer i ämnet