Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
”Ser fram emot alla glada människor” Följ med SVT:s rullande reporter och fotograf på Johannisbergs flygfält när bilfesten drar igång, ur Morgonstudions sändning. Foto: Robert Gustavsson/SVT

Här drar bilfesten Summer Meet igång i Västerås

Uppdaterad
Publicerad

Blankputsade kromdetaljer, ikoniska plåtsilhuetter och mullrande V8-motorer – nu startar årets stora motorfest i Västerås, och en av Europas största bilträffar.

Bilarna har redan börjat rulla in på Johannisbergs flygfält i Västerås, och det är ett späckat program som väntar alla motorentusiaster i dagarna tre.

Det ska tävlas i allt möjligt – man ska kora såväl coolaste rockabillyfrisyren, som grymmaste motorljudet och förstås den snyggaste bilen.

Västerås Summer Meet

Fredagens finbilscruising genom centrala Västerås brukar vara ett välbesökt inslag. Men det blir också livemusik, modevisning av 50-talskläder och bullriding för den hågade.

Det finns också möjlighet att gifta sig, döpa barn eller förnya vigsellöften i bästa Las Vegas-style när kyrkan har drop-in på Johannisberg.

I videon: Se när SVT:s reporterteam rapporterar live från flygfältet på Summer meets första dag.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Västerås Summer Meet

Mer i ämnet