Poliser griper en man i ett villaområde i Västerås

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Här slutar jakten på misstänkte knivmannen i Västerås, när han skjuts av polisen. Foto: Privat

Knivman åtalas efter våldsdåd i Västerås – fyra fall av mordförsök

Uppdaterad
Publicerad

Den 19 april i år attackerade en man flera personer, på tre olika platser i Västerås. Nu har åtal väckts mot knivmannen som är misstänkt på sannolika skäl för fyra fall av försök till mord.

Händelserna utspelade sig under några dramatiska timmar i centrala Västerås. Första attacken inträffade vid Rudbeckianska gymnasiet där mannen ska ha slagit en tonårspojke i huvudet med vad som troligen är ett hänglås i en rem.

En timme senare gick samma person till attack mot tre kvinnor, som samtliga är över 70 år gamla. Han ska ha huggit två av kvinnorna med kniv, och den tredje ska han ha hotat med kniv.

Våldsdåden på Oxbacken i Västerås

Han ska även ha slagit en kvinna i 70-årsåldern med flera slag mot huvudet, med vad som troligen är ett hänglås i en rem.

Sköts av polis vid gripande

Senare samma dag greps den nu 34-årige mannen på Kristiansborg. Han sköts av polis vid gripandet

Mannen åtalas nu för fyra fall av mordförsök, tre fall av synnerligen grov misshandel, ett fall av grovt olaga hot och narkotikabrott.

– Det var en oerhört tragisk händelse för alla inblandade som också skakade hela Västerås, säger åklagare Karolin Hellsberg.

Detta har hänt: Våldsdådet i Västerås

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Våldsdåden på Oxbacken i Västerås

Mer i ämnet