På Björnön i Västerås har flera träd blåst ner över ett staket till en fårhage. Foto: Rasmus Hammarström/SVT

Kraftig blåst i Västmanland – flera larm om nedfallna träd

Uppdaterad
Publicerad

Det har blåst kraftigt på flera håll i Västmanland. Räddningstjänsten i Mälardalen har fått in flera samtal under dagen om att träd har ramlat ner på bilvägar.

SMHI har under söndagen varnat för hårda vindar för nordvästra Götaland och sydvästra Svealand. Men även i Västmanland är det blåsigt.

Strax innan klockan 13 larmade personer på Björnön om ett träd som hade blåst ner över en väg. En stund senare togs trädet bort.

– Det är ett större träd som har fallit över vägen vilket gjorde att de som bor på Björnön inte kunde komma ut, de blev instängda på ön, säger Marie Nordahl, ledningsoperatör på Räddningstjänsten Mälardalen.

Blockerade körfält

Det har även kommit flera samtal om nedfallna träd på vägar runt Västerås och Sala. Enligt Marie Nordahl ska inte några större vägar ha påverkats.

– Vad vi vet har träden ramlat ner på ett körfält så man har kunnat ta sig förbi, säger hon.

Vid 13.20 inkom ett nytt larm om ett träd som riskerade att ramla ner på ett hus i Surahammar.

– Vi åker ut och ser vad vi kan hjälpa till med där, säger Marie Nordahl.

Senare uppgav Räddningstjänsten Mälardalen att trädet hade ramlat ner på husets tak och att man har arbetat med att få bort det därifrån.

Räddningstjänsten har nu lämnat platsen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.