Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Se här i klippet när nyblivna dubbla Sverigemästarens ger sina tre bästa dansmoves till alla som vill lära sig dans hip hop. Foto: Fredrik Björkholm/SVT

Lista: Lär dig dansa hiphop – mästaren Elvira visar tre bra ”moves”

Uppdaterad
Publicerad

Hur börjar man om man vill prova på att dansa hiphop? Vi lät dubbla SM-mästaren Elvira Johansson från Västerås visa tre grundmoves som du kan lära dig och använda på dansgolvet.

Addera den ena till den andra och framför allt: känn in musiken. Att vara musikalisk i sin dans tror Elvira var en av de viktigaste delarna till att hon vann SM.

– Jag tror jag sticker ut i min musikalitet, det är den som utmärker mig lite grann, säger Elvira Johansson.

Elvira är bäst i Sverige på att dansa hiphop – tog dubbla SM-guld

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Nyblivna dubbla Sverigemästarens råd till unga dansare: ”Följ ditt hjärta och kör hårt, för det är just kärleken till dansen som betyder något”, säger Elvira Johansson från Västerås. Kolla klippet hur Elvira dansade hem gulden i SM och hör hur det känns nu. Foto: Fredrik Björkholm/SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.