Skolgård med lekställning

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
”När vi fick informationen från skolan var barnen redan hemma” Kristina Karlsson är kritisk till Tunboskolans kriskommunikation när eleverna blev inrymda. Foto: Hanna Eklund/SVT

Mamman Kristina kritisk efter hot mot Tunboskolan i Kolbäck: ”Skolan informerade för sent”

Uppdaterad
Publicerad

Flera föräldrar är upprörda över bristen på information efter händelsen på Tunboskolan i Kolbäck förra veckan, då en maskerad person tog sig in på skolan och eleverna inrymdes.

– Det tog flera timmar innan skolan uppdaterade oss föräldrar om vad som hänt, och då var barnen redan hemma, säger Kristina Eriksson.

Larmet om en hotfull sitaution på Tunboskolan kom till polisen vid 13.40 på onsdagen förra veckan. Kristina Karlsson, som har två barn på Tunboskolan, menar att vissa lärare ringde runt till alla föräldrar i klassen, medan andra inte gjorde det.

– Jag tror säkert att personalen gjorde allt vad de kunde och nu blev det tack och lov inte så allvarligt men det hade kunnat bli det och då måste de veta exakt hur och vad de ska göra.

Starta videon för att höra mamman Kristina Karlsson om händelsen när barnen låstes in på skolan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.