En man hittades död i en lägenhet i Hallstahammar. Polisens tekniker var på plats för att göra en undersökning. Foto: Robert Gustavsson/SVT

Man åtalas för mord i Hallstahammar – ska ha dödat med en yxa

Uppdaterad
Publicerad

Idag kom åtalet mot den man som suttit anhållen misstänkt för mord på en 29-åring i Hallstahammar i november 2017.

Det var i november förra året som en 29-årig man hittades död i sin lägenhet i centrala Halllstahammar. Enligt rättsläkaren blev mannen dödad och han dog av kraftigt trubbigt våld mot huvudet.

En 30-årig man som bodde hos 29-åringen misstänktes och anhölls. Han släpptes sedan för att åter bli anhållen, det efter att misstankarna mot honom förstärkts.

Var styvbröder

Den misstänkta 30-åringen har periodvis varit sjukskriven för depression och att han inte haft något arbete de senaste åren. Halvåret innan mordet drack han mycket alkohol.

30-åringen beskriver den döde som sin styvbror.

Dagen då morden inträffade började de båda männen bråka på grund av gammalt groll. 30-åringen minns vagt att han slog till den andre med något verktyg.

Misstänkts ha dödat med en yxa

Det verktyg som den 30-årige mannen misstänks ha dödat 29-åringen med är en yxa. Han ska ha utdelat flera slag i huvudet med baksidan av yxan mot 29-åringen.

Nu åtalas mannen för mord, alternativt synnerligen grov misshandel och grovt vållande till annans död.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.