• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Kalix och Grytnäs i Kalix kommun, Norrbottens län. Det brinner i ett sågverk nära Kalix med kraftig rökutveckling som följd. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Norrbotten.

En man hittades död i en lägenhet i Hallstahammar på onsdagskvällen. Polisens tekniker var på plats för att göra en undersökning. Foto: Robert Gustavsson/SVT

Mordmisstänkt anhållen igen

Publicerad

30-åringen som tidigare var misstänkt för att ha dödat sin kompis i en lägenhet i Hallstahammar är på nytt anhållen. Enligt åklagaren har misstankarna mot 30-åringen stärkts.

– Vid en samlad bedömning, både vad gäller teknisk bevisning och vittnesuppgifter, har misstankarna höjt till sannolika skäl, alltså den starkare misstankesgraden, säger kammaråklagare Carl-Johan Norström som leder förundersökningen.

Det var den 29 november som en man i 30-årsåldern hittades död i sin lägenheter i centrala Hallstahammar. Enligt rättsläkaren blev mannen dödad och han dog av kraftigt trubbigt våld mot huvudet.

– Dödsfallet inträffade någon gång mellan den 24 och 25 november, säger Norström.

Tystlåten åklagaren

Åklagaren vill inte gå in närmare på vad motivet till mordet skulle vara.

– Det är något vi håller på att kartlägga, säger han.

Tänker du begära honom häktad?

– Ja, allting pekar åt det hållet, senast på fredag eftermiddag måste jag göra det, säger Carl-Johan Norström.

30-åringen nekar till att ha något med mordet att göra.

– Vi har inte fått veta något om de förändrade omständigheterna, säger 30-åringens försvarare Martin Beskow.

Den misstänkte 30-åringen var inneboende hos den döde och de hade känt varandra i flera år.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.