Nyheter från dagen: 18 september

Publicerad

Nedan får du ett urval av dagens nyhetshändelser i länet och de mest klickade publiceringarna från SVT Nyheter Västmanland.

Två lokalpolitiker i Fagersta

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Leyla Chabbani (V) och Peter Lilja (SD) är oense om vad som hör hemma i kommunpolitiken i Fagersta. Foto: Ann Törnkvist/SVT
En delad bild med två sektioner. Den vänstra sektionen visar en arbetare i skyddsutrustning som står bakom ett stängsel på en byggeplats med stora byggnader i bakgrunden och en gul slang som ligger på marken. Den högra sektionen visar en person med blont hår som bär en ljus skjorta och ser mot kameran, omgiven av en inredning som antyder att de befinner sig inomhus. Ebba Busch.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
”Sverige och Europa måste bestämma sig, vill vi att det ska vara kinesiska batterier i alla bilar framöver?” – i videon berättar Ebba Busch om hur hon ser på framtiden för Northvolt. Foto: Berno Jonsson, SVT
Två personer står och målar på ett gult hus. Närbild på en hand som håller i en pensel mot en gul vägg.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
”Mer arbetsintensivt” – se i klippet hur byggnaderna i Västerås renoveras. Foto: Elin Krell/SVT

Har du ett nyhetstips eller bilder/video från en händelse? Mejla till: vastmanland@svt.se

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.