Nyheter från dagen: 19 september

Publicerad

Nedan får du ett urval av dagens nyhetshändelser i länet och de mest klickade publiceringarna från SVT Nyheter Västmanland.

Influencern Ullabritta och hennes sambo Daniel sitter i soffan och kollar in i kameran. Daniel håller armen om Ullabritta.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör influencerna Ullabritta berätta om sin preventivmedelsresa och hur det påverkat hennes och Daniels relation. Foto: Caroline Slotte/SVT
Sjögull

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
En minskning med 34 procent på ett år – sjögullen i Mälaren har tappat och det kommer gynna annat växt och djurliv. ”Vi kommer se en stor positiv förändring”, säger Carina Tennfors naturvårdshandläggare Länsstyrelsen. Foto: Fredrik Björkholm/SVT

”Den sista resan” av Filip Hammar och Fredrik Wikingsson blir Sveriges Oscarsbidrag

Filip & Fredriks dokumentär ”Den sista resan” om en roadtrip genom Europa är Sveriges bidrag till Oscarsgalan. Det meddelar Svenska Filminstutet.

Har du ett nyhetstips eller bilder/video från en händelse? Mejla till: vastmanland@svt.se

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.