Lokalpolisområdeschef Maria Bäck

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
”Skakar om” – Maria Bäck, lokalpolisområdeschef Västra Mälardalen, berättar om läget, hur de ser på torsdagens dödsskjutning i Hallstahammar och uppgifterna om gängkoppling. Foto: Robert Gustavsson

Polisen efter dödsskjutningen i Hallstahammar: ”Inget vi hade kunnat förutspå”

Publicerad

Torsdagens dödsskjutning i centrala Hallstahammar har skakat om kommunen. Polisens utredning har lett till att en man anhållits misstänkt för medhjälp till mord.

– Vi ser det som en isolerad händelse, säger Maria Bäck, chef för polisområde Västra Mälardalen.

Det finns flera vittnen till händelsen och en bild av vad som hänt börjar växa fram, men exakt var och hur skottlossningen gått till kan polisen inte berätta, då vissa uppgifter skiljer sig.

– En man i 25-årsåldern avlider på platsen. Han hittades utomhus och fler ringde in och larmade 112.

Dödsskjutningen i Hallstahammar

Polisen beskriver det som att de är i en offensiv och aktiv fas av utredningen. Uppgifter till SVT säger att mordet kan ha en koppling till splittringen inom det kriminella nätverket Foxtrot.

Räknar ni med någon hämnduppgörelse?

– Vi ser ingen anledning till att man skulle behöva vara orolig. Sen uppmanar vi alla i dagens läge att ha en ökad medvetenhet och vara uppmärksam på avvikelser.

Fler synliga poliser

Som en trygghetsskapande åtgärd kommer de under kommande dagar att ha en ökad närvaron av poliser i uniform på gator och torg i Hallstahammar.

Sami försökte rädda mannens liv: ”Efter några minuter tappade vi kontakten”

En man står på trottoaren och tittar på röda rosor som ligger på marken. Röda rosor ligger över en blodfläck på marken.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Det har gått ett halvt dygn sedan mannen dog i Sami Nikulas armar. I klippet berättar Sami om dödskjutningen i Hallstahammar och hur han försökte rädda mannen. Foto: Robert Gustavsson/SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Dödsskjutningen i Hallstahammar

Mer i ämnet