Stökigare på E18 mellan Köping och Västjädra när asfaltering inleds

Uppdaterad
Publicerad

Under oktober månad kommer stora delar av E18 mellan Köping och Västjädra att asfalteras, vilket förväntas leda till ökad trafikstörning. Arbetet är en del av Trafikverkets projekt att bygga motorväg med två filer i vardera riktning.

Asfalteringen, som främst påverkar västergående trafik mot Köping, innebär avstängningar och omledningar i etapper. Arbetet är väderberoende, vilket kan leda till snabba förändringar i planeringen.

– Vi uppmanar trafikanter och närboende att hålla sig uppdaterade via projektets hemsida. Planera ditt resande och välj om möjligt en alternativ väg, säger Trafikverkets projektledare Per Ahlénius.

Ombyggnationen av E18 Köping-Västjädra

Förbättrad trafiksäkerhet och framkomlighet

När asfalteringen är klar kommer trafiksäkerheten att öka, då den tillfälliga lösningen med mötande trafik kan tas bort. Fler körfält öppnas, vilket gör resan smidigare.

– Det mest positiva är att vi redan i slutet av oktober kan öppna fyra körfält på tre fjärdedelar av sträckan, ett år tidigare än planerat, säger Ahlénius.

Hela motorvägssträckan mellan Köping och Västjädra beräknas vara färdigställd till sommaren 2025, fyra månader före ursprunglig sluttid.

Så kör du rätt när det kommer en ambulans på utryckning

En utryckande ambulans i backspegeln.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Foto: Robert Gustavsson/SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Ombyggnationen av E18 Köping-Västjädra

Mer i ämnet