Se i klippet hur havsörnen får vård. Tyska turister hittade den skadad utanför Västerås och fick hjälp av en privatperson att kontakta Stockholms vildfågelrehab i Åkersberga.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Se i klippet hur havsörnen får vård. Tyska turister hittade henne skadad utanför Västerås och fick hjälp av en privatperson att kontakta Stockholms vildfågelrehab i Åkersberga. Foto: Stockholms vildfågelrehab

Stor havsörn räddades i Västerås – här får den vård

Uppdaterad
Publicerad

En havsörnshona hittades skadad och trött i vattnet utanför Västerås – och räddades av tyska turister. Nu får hon vila ut.

– Det är en ganska stor havsörn det här, säger Victor Persson på Stockholms vildfågelrehab.

I veckan hittades en stor havsörnshona i vattnet av fyra tyska turister vid Tidö-Lindö utanför Västerås, som VLT även har rapporterat.

De fiskade upp henne med håv och en privatperson hjälpte dem att kontakta Stockholms vildfågelrehab i Åkersberga, en ideell förening som räddar skadade eller sjuka fåglar.

Röntgen visade inga skador och den fridlysta rovfågeln är inte heller blyförgiftad. Däremot har hon en huvudskada som nu får läka. Efter mat och träning ska den ståtliga rovfågeln så småningom släppas ut igen.

Se i klippet hur den stora havsörnshonan får vård.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.