• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Vislanda i Alvesta kommun, Kronobergs län. Det brinner i en avfallsanläggning utanför Gottåsa med rökspridning mot Vislandaområdet som följd. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Kronoberg.

Sportkörning. SM. Strömsholm. Amanda Krogstad.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Följ med till Strömsholm och få koll på hur sportkörning går till. I helgen avgörs SM där med 53 tävlande ekipage. Foto: Anna Mi Skog/SVT

Vackra hästar och stiliga vagnar – nu avgörs SM i sportkörning i Strömsholm

Publicerad

Under helgen tävlar många ekipage i sportkörning vid Strömsholms slott. Amanda Krogstad representerar den lokala klubben Drive and Ride Mälardalen.
– Jag hoppas på vinst, säger hon.

Efter 21 års uppehåll är det åter dags för SM i sportkörning att ta plats i Strömsholm. Något Sylvia Meissl Johansson har sett fram emot. Hon är tävlingsledare på SM och ordförande i föreningen Drive and Ride Mälardalen.

– Det känns jättekul. Hela teamet har varit så taggade inför det här, säger hon.

Thomas Hansson är banbyggare och han slitit hårt inför mästerskapen. Han har lagt mycket tid på att skissa på de banor som kuskarna ska köra i helgen.

– Vi i föreningen har byggt upp alla hinder själva. Man har ju suttit på kammaren och skissat, både på precision och alla hinder som de ska åka igenom, säger Thomas Hansson.

Passar både ung och gammal

Amanda Krogstad är landslagskusk och representerar den lokala klubben.

– Jag tycker det är jättekul att man kan tävla från ung till väldigt gammal. Vi har kuskar som börjar när de är åtta och vi har landslagskuskar som är över 70 år, säger Amanda Krogstad.

I klippet: Följ med till Strömsholm och få koll på hur sportkörning går till.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.