Den grönländska huvudstaden Nuuk har färre än 20 000 invånare.
De lever normalt ett ganska stilla liv. Tills Donald Trump valde att vända upp och ner på allt.
När SVT Sápmi anländer till hotellet i Nuuk på onsdagen är vi långt ifrån de enda journalisterna på ön. Amerikanska reportrar verkar finnas överallt.
Och bland lokalinvånarna växer nu oron för vad som egentligen håller på att hända.
– Många är rädda, säger en tjej till SVT Sápmi.
Hon säger att de i skolorna i Nuuk har börjat undvika att prata om Trumps uttalanden för att inte späda på oron ytterligare.
Trump återupprepade kraven
Den amerikanska presidenten har gjort Grönland till världspolitik. Efter att den danska regeringen tydligt sagt nej till att sälja ön till USA har han gått vidare med att säga att han inte utesluter ekonomiska påtryckningar.
Så sent som i måndags, efter att han tillträtt som president, återupprepade han kraven.
– Grönland är en underbar plats. Vi behöver det för internationell säkerhet. Och jag är säker på att Danmark kommer att gå med på det – det kostar dem mycket pengar att behålla det, sade han inför journalisterna i Vita huset.
Regeringschefen: ”Öppna för att diskutera”
Trump hänvisar till internationell säkerhet. I takt med att isarna smälter kan värdefulla mineraler bli tillgängliga på Grönland. Mineraler som betydligt fler länder än bara USA är intresserade av. Samtidigt öppnar nya vattenvägar genom Arktis.
När den grönländska regeringschefen Múte B Egede medverkade i amerikanska Fox News gjorde han klart att grönlänningarna absolut inte vill vara amerikaner. Men han gav ändå Trump ett köttben.
– Vi är öppna för att diskutera hur vi kan skydda vårt land, ert land, alla länder i Arktis, Nordamerika och hela den västliga alliansen, sade han.
”Det är en jättestor kris”
Vad som kommer hända nu är oklart. Men oron växer även i Köpenhamn.
– Ingen vet vad Trump har för planer. Den danska regeringen är osäker på USA, som är våra närmaste allierade och som vi varit tillsammans med i NATO långt före Sverige. Det är en jättestor kris mellan Danmark och USA, säger Jens Ringberg, politisk analytiker på DR.
Efter ytterligare ett krismöte i måndags kom den danska regeringen med ännu ett tydligt svar till USA.
– Vi kan inte ha en världsordning där länder, om de är tillräckligt stora, bara tar för sig och gör som de behagar, sade den danske utrikesministern Lars Løkke Rasmussen.