Uppskjutningen sker från flygbasen Vandenberg i Kalifornien med välsignelse från USA:s federala kommunikationsmyndighet FCC, rapporterar nyhetskanalen CNN.
De två experimentsatelliterna ska testa den teknik som Space X hoppas ska kunna leverera bredbandstjänster vart som helst på jorden till samma hastigheter som markbaserade nät.
Miljarder människor på jorden saknar internetuppkoppling vilket gör att ett antal företag tävlar om att hitta ett sätt att leverera rymdbaserat internet.
Konkurrerar med Virgin
Ett bolag som konkurrerar med Elon Musk är OneWeb, ett nystartat företag stöttat av bland annat Richard Bransons Virgin. Svenska Ruag Space i Linköping har en fot med i det projektet och ska leverera kolfiberrör som ska se till att satelliterna hamnar rätt i rymden. Även OneWeb har fått tillstånd från FCC att skicka upp satelliter i rymden.
Det ligger mycket pengar i potten. Wall Street Journal kom förra året över interna dokument från Space X som visade att företaget då räknade med att internet via satelliter 2025 kommer att ha över 40 miljoner användare och dra in över 30 miljarder dollar årligen.
Fakta: SpaceX
Space X grundades 2002 av entreprenören Elon Musk.
Space X har utvecklat en serie bärraketer med beteckningen Falcon som kan bära experiment, satelliter och besättning till låg omloppsbana eller till andra himlakroppar.
Sedan 2012 genomför Space X obemannade transporter till den internationella rymdstationen ISS.
Under 2018 beräknas Space X genomföra den första bemannade färden till ISS med bärraketen Falcon 9 och kapseln Dragon 2.
Den 6 februari 2018 testsköts en betydligt kraftigare bärraket, Falcon heavy.
Space X siktar mot bemannade resor till bland annat Mars. I nuläget bedömer man att de första människorna ska skickas till mars 2024.
Källa: Space X, Nationalencyklopedin