Foto: ABC News

Bebis med Downs syndrom övergavs

Uppdaterad
Publicerad

Ett australiskt par ska ha övergivit ett spädbarn och hans surrogatmamma i Thailand, uppger australiska medier på lördagen. Orsak: Den lille pojken har Downs syndrom. Paret tog däremot hand om hans friska tvillingsyster.

– Jag vet inte vad jag ska ta mig till. Jag valde att behålla honom... jag älskar honom, han har varit i min mage i nio månader, säger mamman Pattaramon Chanbua till tv-kanalen ABC News.

Pojken, som också lider av ett livshotande hjärtfel, är sex månader gammal och har fått namnet Gammy.

Han må ha övergivits av dem som skulle ha blivit hans föräldrar men allmänhetens uppmärksamhet och omsorg är desto större – en insamling har startats för att hjälpa honom och mamman.

Hittills har insamlingen inbringat 900.000 kronor, skriver BBC News.

Surrogatorganisationen Surrogacy Australia hävdar att omständigheterna kring fallet ännu är oklara, och att det inte är fastställt om paret ens vetat om att pojken varit vid liv vid födseln.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.