Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
”Jag är ingen ung man” – hör Joe Biden bemöta kritiken mot sin debattinsats under ett kampanjmöte. Foto: Matt Kelley

Biden bemöter kritiken efter debatten: Jag är ingen ung man – men jag ljuger inte

Uppdaterad
Publicerad

Efter debatten mellan presidentkandidaterna Joe Biden och Donald Trump möttes USA:s nuvarande president av en stor mängd kritik. Vid ett kampanjmöte uttalar sig nu Biden om sin egen insats – och meddelar att han inte planerar att hoppa av presidentvalet.

Joe Bidens prestation under debatten har kritiserats. Han var raspig på rösten, sluddrade och tappade även bort sig ibland. Även inom det egna partiet, Demokraterna, höjdes kritiska röster.

Nu svarar den sittande presidenten på kritiken i ett tal under ett kampanjmöte i North Carolina på fredagen.

USA-val 2024

– Jag vet att jag inte är en ung man. Jag går inte lika lätt som jag brukade, jag talar inte så mjukt som jag brukade, jag debatterar inte så bra som jag brukar. Men jag talar sanning, säger Biden till publiken.

Enligt flera medier har Bidens insats under debatten skapat panik i det demokratiska partiet och hans lämplighet som presidentkandidat ifrågasätts. Flera tunga företrädare har även krävt att han hoppar av.

– Jag skulle inte ställa upp igen om jag inte trodde i mitt hjärta och min själ att jag kan göra det här jobbet – insatserna är för höga, säger Biden.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
”Nu kommer uppgifter om att det råder panik inom partiet” SVT:s Sofia Yohannes rapporterar från debatten i Atlanta Foto: Ronald Verhoeven/SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

USA-val 2024

Mer i ämnet