• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Bollnäs och Freluga, Bollnäs kommun, Gävleborgs län. Vattnet hos vattenbolaget HelsingeVatten är otjänligt. Boenden i området uppmanas att koka vattnet före förtäring. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Gävleborg.

En vuxen man som bär en grön filt interagerar med två barn, varav det ena boxar på en kudde som han håller i. Bakgrunden visar tälten i en lägermiljö i Gaza.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Från boxningsträning till pariserhjul – mitt i tältlägren. Se tre ljusglimtar för barnen i Gaza. Foto: CCTV, WAFA via EBU

Boxning och pariserhjul för barnen – mitt i tältlägren i Gaza

Publicerad

Mitt i den humanitära katastrofen i Gaza, där dödssiffran stigit över 41 700, får flickor träna boxning i ett tältläger.

– Hela Gaza bombas. Det finns ingen säker plats där vi kan träna, men vi fortsätter, säger tränaren Osama Ayoub.

– När jag kom hit till Khan Younis drog jag igång det här. Föräldrarna blev glada, berättar tränaren Osama Ayoub om boxningen i tältlägret.

Osama Ayoub säger att det inte finns någon plats som är säker för flickorna att träna boxning, men att hans ambition är att låta träningen fortgå.

Krig mellan Israel och Hamas

– Vi fortsätter. Det är det minsta vi kan göra för de här modiga tjejerna, säger han.

41 700 döda i Gaza

Sedan Israel inledde en offensiv mot terrorgruppen Hamas i Gaza den 7 oktober som svar på Hamas attack, har över 41 700 människor dödats och över 96 000 skadats i Gaza, enligt Gazas hälsodepartement.

Över 11 000 barn som dödats har identifierats, men dödsoffren tros vara tusentals fler.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Krig mellan Israel och Hamas

Mer i ämnet