Hugo Chavez Foto: Scanpix

Chávez har svåra andningsproblem

Uppdaterad
Publicerad

President Hugo Chávez har fortfarande svåra andningsproblem på grund av en allvarlig infektion efter sin fjärde och mest omfattande canceroperation i Kuba för tre veckor sedan, uppger Venezuelas informationsminister.

– Det kräver att Chávez noga fullföljer sin medicinska behandling.

Chávez fick en cancerdiagnos för 1,5 år sedan och har besökt Kuba flera gånger sedan dess för behandling.

Ledande venezuelaner, bland dem hans utpekade efterträdare, vicepresidenten Nicolas Maduro, har besökt Chávez i Havanna den senaste tiden. Maduro återvände hem på torsdagen.

Chávez sjuk i cancer

Han bemötte då i tv skarpt oppositionens krav på besked om Chávez tillstånd och anklagad den för ”lögner och manipuleringar”.

Maduro och nationalförsamlingens talman Diosdado Cabello uppträdde tillsammans i tv.

– Vi är mer eniga än någonsin, det har vi svurit inför vår ledare Chávez att vara, sade de.

Informationsministern Ernesto Villegas kritiserade utländska medier för att föra ett ”psykologiskt krig” runt statschefens hälsa, avsett att destabilisera regeringen och landet för att avskaffa den socialistiska revolutionen.

Samtidigt har det debatterats om risken för att president Hugo Chavez är för sjuk för att delta vid sin installation den 10 januari.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Chávez sjuk i cancer

Mer i ämnet