EU har visat ilsken min under halva hösten sedan den brittiska regeringen lagt fram lagförslag som EU sett som försök att kringgå fjolårets utträdesavtal.
London har försvarat sig med att man bara vill garantera att handeln internt i Storbritannien kan flyta fritt framöver – men har nu ändå gått med på att ta bort de kritiserade paragraferna.
Det kommer sedan den styrgrupp som har i uppdrag att sköta frågor kring utträdesavtalet enats om en principuppgörelse för hur gränsfrågorna på Nordirland ska skötas i praktiken.
I Dublin mottogs beskedet med glädje.
”Goda framsteg! Enighet om praktiskt samarbete och flexibilitet frö att göra det så hanterbart som möjligt för folk och företag”, skriver utrikesminister Simon Coveney på Twitter.
Boris Johnson till Bryssel
Men det återstår att se om enigheten i styrgruppen också kan följas av enighet bland de förhandlare som under hela året haft betydligt svårare att enas om framtida handel och andra samarbeten mellan EU och Storbritannien.
Ett möte i Bryssel väntar ”inom de närmaste dagarna” mellan Storbritanniens premiärminister Boris Johnson och EU-kommissionens ordförande Ursula von der Leyen.
Johnson andas både optimism och pessimism.
– Vi är redo att engagera oss på alla nivåer, politiskt eller på annat sätt och är redo att pröva allt. Men det finns gränser som ingen förnuftig och oberoende regering eller land är redo att gå över och det måste folk förstå, säger premiärministern till BBC i London.
Enighet i EU
På EU-sidan informerade chefsförhandlare Michel Barnier på tisdagen medlemsländernas EU-ministrar om utvecklingen.
”Fullständig enighet. Vi kommer aldrig att offra vår framtid för nutiden. Tillgång till vår marknad kommer med villkor”, skriver Barnier på Twitter efteråt.
Storbritannien lämnade EU formellt redan den 31 januari i år, men lyder under övergångsregler fram till den 31 december.
Nu söks i stället ett omfattande handels- och samarbetsavtal för att undvika tullar och långa köer från den 1 januari.
Hittills har dock EU och Storbritannien haft svårt att komma överens, med tre frågor som huvudsakliga tvisteämnen.
Fakta: Tätt schema i Bryssel
Schemat är intensivt för såväl EU-kommissionens ordförande Ursula von der Leyen som Storbritanniens premiärminister Boris Johnson de närmaste dagarna:
Onsdag: Veckans kommissionsmöte för von der Leyen under förmiddagen i Bryssel. Johnson deltar i premiärministerns frågestund tidig eftermiddag i parlamentet i London.
Torsdag: von der Leyen närvarar när EU:s stats- och regeringschefer håller toppmöte i Bryssel under eftermiddagen och kvällen.
Fredag: Fortsatt toppmöte med EU:s stats- och regeringschefer i Bryssel för von der Leyen, även med ett särskilt möte för euroländernas ledare.
Lördag: FN och Storbritannien arrangerar ett klimattoppmöte via webben, på femårsdagen av Paris-avtalet.