För en vecka sedan försökte Sydkoreas president införa undantagstillstånd och krigslagar i landet.
Frustration över att inte få igenom sin politik har setts som en förklaring till det drastiska tilltaget. Själv har han sagt att beslutet handlat om att ”säkra Sydkorea från Nordkoreas kommuniststyrkor”.
Men det blev ett fiasko.
President Yoon Suk-Yeol utreds nu av polis för kuppförsök och är förbjuden att lämna landet.
Under onsdagen genomfördes en razzia mot hans kontor. På bilder syntes kostymklädda utredare vid ingången. Den sydkoreanska nyhetsbyrån Yonhap skriver att presidentens säkerhetspersonal inte ville samarbeta med polisen och att de enbart fick ta del av ett ”väldigt begränsat” material.
Razzior har också genomförts mot poliskontor i staden, skriver nyhetsbyrån. Det sker efter att polischeferna Cho Ji-ho och Kim Bong-sik gripits för sina ageranden i samband med presidentens beslut.
Kritiken mot presidenten växer
Presidenten själv, som fått utreseförbud, har inte synts till sedan i lördags, rapporterar Reuters.
Kraven på hans avgång har vuxit allt eftersom bilden av förra veckans snabba händelseutveckling klarnat. Kwak Jong-geun, ledare för militärens specialstyrkor, har uppgett att presidenten gav order om att ”ta sig in och dra ut” de som ville rösta emot undantagstillståndet, rapporterar Reuters.
Presidentens tidigare nära kollega, försvarsminister Kim Yong-hyun som lämnat sin post, greps i tisdags. Han har genomfört ett självmordsförsök under tiden som frihetsberövad, uppger kriminalvårdschefen Shin Yong-Hae.
Ex-ministern har uppgett att han var ”ensam ansvarig” för det politiska beslutet och har bett om ursäkt för sin inblandning, skriver Reuters.
Kan rösta om riksrätt på lördag
Landet har nu kastats in i stor politisk osäkerhet. Oppositionspartiet DP säger att de planerar att föreslå en riksrättsomröstning om presidenten på lördag, skriver Reuters. Syftet är att tvinga bort presidenten.
En sådan omröstning genomfördes i helgen, men avbröts när presidentens partikamrater bojkottade omröstningen. Men efter det har även medlemmar ur regeringspartiet PPP sagt att de skulle kunna rösta för en riksrättsprocess.
”Riksrättståget har gått. Det finns inget sätt att stoppa det”, sa oppositionsledaren Lee Jae-myung på ett partimöte, enligt Reuters.