Turkiets president Recep Tayyip Erdogan. SVT:s reporter Tomas Thorén.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör SVT:s korrespondent ge sin bild av Erdogans utspel. Foto: Reuters/SVT

Erdogan hotar Israel: ”Uppseendeväckande uttalande även för honom”

Publicerad

Turkiets president Recep Tayyip Erdogan väckte starka reaktioner när han under ett partimöte under söndagen sa att Turkiet kan komma att gå in i Israel.
– Precis som vi gick in i Karabach, precis som vi gick in i Libyen, kan vi göra något liknande mot Israel, sa han under mötet.

Den turkiske presidenten Recep Tayyip Erdogan sa under ett partimöte på söndagen att Turkiet kan komma att gå in i Israel på samma sätt som man tidigare gjort i Libyen och Nagorno-Karabach, rapporterar Reuters.

– Vi måste vara mycket starka så att Israel inte kan göra dessa löjliga saker mot Palestina. Precis som vi gick in i Karabach, precis som vi gick in i Libyen, kan vi göra något liknande mot dem, sa han under mötet.

Krig mellan Israel och Hamas

Huruvida Turkiet faktiskt kommer förverkliga presidentens hot är oklart. Skarpa utspel mot Israel är nämligen inget nytt för Erdogan.

– Sådana uttalande stärker Erdogans kort både inrikespolitiskt och det stärker hans anseende i den muslimska världen, säger SVT:s korrespondent Tomas Thorén.

Hör mer om Erdogans uttalande i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Krig mellan Israel och Hamas

Mer i ämnet