Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
”Mitt rum, mina leksaker och min säng hade brunnit ner. Jag har ingenting kvar” – följ med Familjen Sharif när de kommer tillbaka till sitt hem i Jabalia i Gaza. Foto: NOS

Familjen Sharif tillbaka i Jabalia i Gaza – hemmet i ruiner

Uppdaterad
Publicerad

Efter månader på flykt har familjen Sharif vågat sig tillbaka till Jabalia i Gaza. Den enda platsen de kallat för ”hemma”.

– När vi kom hem var det förstört. Vi hittar inget av det vi hade. Allt är borta, allt är sönder, säger Aseel Sharif, dotter i familjen.

Det mesta av Jabalia ligger i ruiner. Enligt de Hamaskontrollerade hälsovårdsmyndigheterna har nu fler än 25 000 personer dödats i Gaza. Drygt 10 000 av de uppges vara barn.

Familjen Sharif har förlorat både kusiner och familj.

Krig mellan Israel och Hamas

– 36 personer dog i ett svep. Inget av mina barn kan sova. Vi ljuger och säger att det de hör är fåglarna. Eller att det knackar på dörren. Vi lugnar dem, även om raketer faller, säger Haythem Sharif.

Se bilderna från familjens nya liv i den sönderbombade staden i videon ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Krig mellan Israel och Hamas

Mer i ämnet