Övertagandet i Damaskus
Den 30 november förlorade den syriska regimen kontrollen över Syriens näst största stad Aleppo, när rebellgrupper ledda av jihadistiska Hayat Tahrir-al Sham (HTS) inledde en blixtoffensiv.
Bara en dryg vecka senare gick de in i landets huvustad Damaskus – utan tecken på militärt motstånd.
Några timmar efter det sände syrisk statlig tv ut ett tal där de jihadistledda rebellerna meddelade att Syriens president Bashar al-Assad störtats från makten och att fångar släppts ur fängelse.
Syriens premiärminister eskorterades bort
På söndagsmorgonen i samband med att rebellerna uppgavs ha gått in i Damaskus meddelade Syriens premiärminister Mohammed Ghazi al-Jalali att han var kvar i sitt hus och inte hade några planer på att lämna.
Han sade även att regeringen är beredd att överlåta makten till en övergångsregering.
Senare under söndagen kunde premiärministern ses föras bort av rebeller till ett hotell där ett möte om maktöverföringen skulle äga rum.
Var är Bashar al-Assad?
På lördagseftermiddagen uppgav den syriska regimen att president Bashar al-Assad fortfarande befann sig i Damaskus, men det var innan de jihadistledda rebellerna hade gått in i staden.
På söndagsmorgonen uppgav rebellstyrkorna att han flytt huvudstaden, och en tid därefter började uppgifter florera om att han skulle vara på väg mot Moskva. Det kom obekräftade uppgifter om att han ska ha befunnit sig på ett flygplan som lyfte från Damaskus strax efter att rebellerna intog staden. Ett plan som sedan försvann från flygradarn.
På söndagskvällen rapporterade rysk statsmedia att Bashar al-Assad befann sig tillsammans med sin familj i Moskva, där han ska ha beviljats asyl. Det finns ännu inga bilder på Assad publicerade sedan rebellernas maktövertagande.
Firande på Damaskus gator
Både de jihadistledda rebellerna och invånare i flera syriska städer firade Assadregimens fall under söndagen.
– Jag kan knappt tro vad som hänt. Efter rädslan som han och hans far fick oss att leva i under många år, och paniken och terrortillståndet som jag levde i, sa 29-årige Omar Daher i Damaskus.
Också runt om i världen, bland annat i Sverige, har exilsyrier firat regimens fall. I Malmö samlades omkring 2 500 personer under söndagen.
– Det känns som en dröm, säger Eslam Dahnin som deltog i firandet.
Vad händer nu?
Den stora frågan som många ställer sig är vad som ska hända nu. Enligt SVT:s Mellanösternkorrespondent Samir Abu Eid är Syriens framtid mycket oviss.
– En stor del av befolkningen jublar över att regimen och presidenten störtats. Men de många minoriteterna i landet – kristna, kurder, alawiter, druser och andra – är oroliga och vill absolut inte att Syrien ska förvandlas till en islamisk stat med strikta sharialagar.
Aron Lund, Mellanösternanalytiker vid FOI, tror inte att det kommer att ske en demokratisk utveckling efter Assadregimens fall.
– Att det blir en demokratisk regering tror jag inte på. Det är inte ens på den gruppens program så att säga.
– Blir det någon regering överhuvudtaget? Det är den viktiga frågan just nu, säger han.