Generalstrejk i Israel efter att gisslan dödats.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Stina Blomgren på plats i Tel aviv. Foto: Reuters / SVT

Flera gripna efter stora protester i Israel

Uppdaterad
Publicerad

Ett 30-tal personer har gripits efter att stora protester utbrutit runt om i Israel, rapporterar Times of Israel.

Hundratusentals personer uppskattas ha tagit sig ut på gatorna.

Under lördagen hittades sex israeler som hållits gisslan av Hamas döda i Gaza. När nyheten briserade tog det inte lång tid innan organisationer manade till protester dagen efter.

Så blev också fallet. Under söndagen har flera hundratusentals människor tagit till Israels gator för att protestera mot premiärminister Benjamin Netanyahu och att alla gisslan ännu inte kommit hem.

Krig mellan Israel och Hamas

– Demonstranterna har burit fram symboliska kistor som en påminnelse om att tiden håller på att rinna ut för den del av gisslan som fortfarande är vid liv, säger SVT:s utrikesreporter Stina Blomgren befinner sig på plats i Tel Aviv.

Hundratusentals på gatorna

Aljazeera uppskattar att runt en halv miljon människor protesterar runt om i Israel, Hareetz skriver att runt 300.000 befinner sig bara i Tel Aviv.

Israelisk media rapporterar om blockader på motorvägar, men också att det skjuts fyrverkerier och tänds eldar på vägarna.

Protesterna ska vara de största sedan kriget bröt ut, enligt flera medier.

Flera gripna under natten

Israelisk media rapporterar att runt 30 personer har gripits till följd av protesterna.

Polis uppges ha använt distraktionsgranater mot personer som kastat stenar, spikar, metalobjekt och staket på vägarna, skriver Times of Israel.

Även vattenkanoner ska ha använts, rapporterar CNN.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Krig mellan Israel och Hamas

Mer i ämnet