FN:s klimatpanel har tidigare visat att utsläppen måste minska med 45 procent fram till 2030 för att målet om max 1,5 grads temperaturökning ska klaras.
Men i stället väntas utsläppen av växthusgaser från de 192 länder som har skrivit under Parisavtalet öka med 16 procent fram till 2030, enligt en ny uppdaterad FN-rapport om ländernas nationella klimatplaner (NDC).
En sådan ökning, om utsläppen inte bromsas snabbt, kan leda till en temperaturökning med 2,7 grader i slutet av århundradet, varnar FN för inför klimatmötet COP26 i Glasgow den 1-12 november.
Klimatchef: Länderna måste fördubbla sina insatser
FN:s klimatchef Patricia Espinosa konstaterar att rapporten och ländernas klimatmål visar på en vilja att agera mot klimatförändringarna, men att det nu krävs rejäla åtgärder.
– Länderna måste snarast fördubbla sina klimatinsatser om de ska kunna förhindra att den globala temperaturökningen överskrider Parisavtalets mål att ligga långt under 2 grader, och helst 1,5 grader, vid seklets slut, säger hon i ett pressmeddelande.
71 länder har satt upp mål om koldioxidneutralitet vid mitten av århundradet. I den uppdaterade rapporten konstateras att dessa länders totala utsläpp av växthusgaser skulle kunna vara 83-88 procent lägre 2050 jämfört med 2019.
Vill se ambitiösa beslut i Glasgow
FN:s klimatpanel, IPCC, har tidigare slagit fast att det krävs en rejäl minskning av koldioxid-utsläppen för att det ska gå att klara målet om 1,5 graders uppvärmning. IPCC slår fast att utsläppen måste ner till noll 2050.
COP26-chefen Alok Sharma, menar att den uppdaterade rapporten pekar på varför länderna måste komma till Glasgow med planer på ambitiösa klimatåtgärder
– Länderna måste vidta mer ambitiösa åtgärder för att minska utsläppen, och de måste agera nu, säger Alok Sharma i pressmeddelandet.