SVT:s reporter på plats när Norska prinsessan Märtha Louise gifte sig med shamanen Durek Verrett

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Följ med bakom kulisserna på det norska kungabröllopet – där SVT:s reporter träffar prinsessan Märtha Louise och shamanen Durek Verrett efter ceremonin. Foto: Markus Aamisepp/SVT

Följ med bakom kulisserna på det norska prinsessbröllopet

Uppdaterad
Publicerad

Hemlighetsmakeriet kring vigseln mellan prinsessan Märtha Louise och shamanen Durek Verrett var enormt. SVT var på plats i Geiranger, mitt i ett stort pressuppbåd som portats från firandets höjdpunkt. Men tillslut lyckades vi prata med självaste brudparet.

Under lördagen riktades blickarna mot det omsusade kungabröllopet – som hade sålt rättigheterna till en brittisk veckotidning och global streamingjätte.

– Pressen löper runt i ett virrvarv. Det är en stor del tror jag av bilden som Märtha och Durek har lust att berätta om sig själva. Att journalister löper efter dem, säger Therese Sollien, ledarskribent och hovexpert på Aftenposten.

På plats hela dagen var reportern Markus Aamisepp som fick en unik inblick bakom kulisserna.

Se videon ovan när SVT ställer frågor till brudparet efter den kungliga ceremonin.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.