Utställningar om genusfluiditet i modevärlden, historieberättande om att komma ut och en fest med hbtqi-tema på ett av Mellanösterns största nattklubbar. Det är några av evenemangen som utgör Beirut Pride 2017.
Även om flera demonstrationer och evenemang mot homofobi har hållits i landet, ses Beirut Pride 2017 som det första av sitt slag.
LÄS MER: Framsteg för hbtq-rättigheter
– Jag känner mig stolt över hbtqi-rörelsen och alla människor som är involverade, säger Lara Fakhri, som stöttar den libanesiska hbtqi-rörelsen.
Stor restaurangkedja visar stöd
Beirut Pride kan komma att ha en enorm påverkan på det libanesiska samhället, även om staden Beirut sedan länge varit en frisinnad oas i Mellanöstern. Men en nylanserad reklamkampanj vill sprida en tidigare osynlig bild av det libanesiska samhället.
LÄS MER: Hbtq-videor blockerades – videojätten ber om ursäkt
Den populära restaurangkedjan Crepaways senaste reklamkampanj, som sändes på tv och på internet, visar ett lesbiskt par, för att ”inkludera människor vi ser runtomkring oss,” som Crepaways kommunikationschef sa till CNN.
Beirut Pride är ett steg i rätt riktning, säger Lara Fakhri, men det finns fortfarande mycket att åstadkomma.
– Det här är definitivt ett stort steg framåt, trots att en majoritet av vårt samhället fortfarande är emot grundläggande mänskliga rättigheter, säger hon.
Inställt evenemang efter hot
Det blev tydligt när ett av de första planerade evenemangen i veckan ställdes in på grund av hot från en extremistisk grupp. Evenemanget skulle äga rum i ett hotell, och skulle samla människor för att uttrycka motstånd till homofobi.
Men efter hot från extremistiska grupperingar, bland dem en salafistisk grupp som kallar sig ”Rådet för muslimska forskare”, valde hotellet att ställa in eventet. Hotellet hänvisade till libanesiska myndigheter, som de säger uppmanade hotellet att ställa in evenemanget på grund av allvarliga säkerhetshot.
OPINION: ”Hbtq-personers livsvillkor måste förbättras”
Flera salafistiska grupperingar hänvisar till den libanesiska lagen som förbjuder ”onaturligt samlag” som grund för att förbjuda homosexualitet i det offentliga rummet, även om flera domare i landet nyligen sagt att lagen inte innefattar homosexualitet.
”Definitivt en början”
– Vi behöver fler progressiva och aggressiva åtgärder inte bara när det gäller den här rättigheten men också när det kommer till grundläggande rättigheter för kvinnor – jämlikhet, lagändringar, våld i hemmet och så vidare, säger Lara Fakhri.
LÄS MER: Sveriges enda hbtq-certifierade asylboende läggs ner
Vägen till Beirut Pride 2017 har varit väldigt lång, med många hinder. Repressalier mot gayklubbar och badhus har orsakat stor debatt i libanesisk media. Men det finns indikationer att motståndet till hbtqi-rättigheter i landet minskar alltmer, enligt Lara Fakhri.
– Det här är definitivt en början, awareness-åtgärder har tagits förut, men nu börjar saker hända på riktigt och kan inte stoppas eftersom det nu hamnar under det kulturella paraplyet.