Hawaiis guvernör Josh Green säger att det snart kommer att stå klart hur Biden ser på sitt beslut att ställa upp i höstens presidentval. Foto: Audrey McAvoy/AP/TT och Manuel Balce Ceneta/AFP/TT

Guvernören: Beslut från Biden inom kort

Publicerad

USA:s president Joe Biden, pressad efter sin kritiserade debattinsats mot Donald Trump i förra veckan, kan inom kort komma att överväga sitt beslut att ställa upp i höstens presidentval. Det uppger Hawaiis guvernör Josh Green.

– Jag tror att presidenten stannar i racet så länge han inte känner att det inte går att vinna, eller om han känner att han måste lyssna till röster i hans innersta krets om att inte ställa upp, säger Josh Green, demokrat och Hawaiis guvernör.

– Vi kommer förmodligen att veta inom de närmaste dagarna hur presidenten känner kring allt detta, säger guvernören.

USA-val 2024

Han hänvisar till att det snart kommer stå klart hur pressen faller på Biden, då kongressledamöter återvänder till arbetet nästa vecka efter nationaldagsfirandet.

Biden: Tänker inte kliva åt sidan

Biden har de senaste dagarna i olika framträdandet hamrat in budskapet att han inte tänker kliva åt sidan och understrukit att han visst har kraften att slå Trump i valet.

Men pressen på Biden har fortsatt efter den katastrofala debattinsatsen. Fem demokratiska ledamöter i representanthuset har offentligt krävt att Biden ska kliva åt sidan.

Amerikanska medieuppgifter har gjort gällande att även en grupp senatorer har försökt samla sig för att be Biden att avbryta sin kandidatur.

Om Biden skulle besluta sig för att kliva åt sidan är det troligt att han utser Kamala Harris som partiets presidentkandidat, enligt Josh Green.

Biden i intervjun.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Se en av höjdpunkterna från intervjun med Biden. Foto: Skärmklipp från ABC news.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

USA-val 2024

Mer i ämnet