Dvärgflodhäst

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Se bilderna från djurparken där en av världens just nu mest virala djur bor, dvärgflodhästen Moo Deng. Foto: AFP/Instagram

Här är dvärgflodhästen som sötchockat internet

Uppdaterad
Publicerad

Hon har en egen Wikipedia-sida, på nätet säljs kläder med hennes ansikte på och hon har till och med en egen sminkkollektion.

Möt Moo Deng – världens just nu mest virala dvärgflodhäst.

Dvärgflodhästen, som föddes tidigare i juli på Khao Kheow Open Zoo utanför thailändska Pattaya, har skapat en Moo Deng-mani världen över.

På hennes zoo har besökarantalet fördubblats och Moo Dengs spralliga beteende och plufsiga utseende har skapat en enorm följarskara online med miljontals visningar och klick.

Mycket tack vare zoot själva, vars konton på sociala medier numera nästan uteslutande handlar om dvärgflodhästen.

Oro över kändisskapet

På nätet säljs nu Moo Deng-tröjor, kepsar och till och med Moo Deng-inspirerat smink från skönhetskedjan Sephora.

Men när köerna ringlar sig långa utanför dvärgflodhästarnas inhägnad har det stora kändisskapet redan fått en baksida.

Enligt zooet har flera turister ertappats med att bland annat kasta vatten på Moo Deng när hon sovit och en annan ska ha kastat snäckskal på henne.

– Det här beteendet är inte bara elakt utan också farligt, säger Khao Kheow Open Zoo:s chef Narongwit Chodchoi i ett uttalande, där man lovade att anmäla alla som försöker skada deras nya superstjärna.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.