Två män och en kvinna

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Kommer de viktiga väljargrupperna att ge Harris sitt stöd i höstens val? Hör väljarnas krav och Fouad Youcefis analys av läget. Foto: Sara Cosar/SVT

Här är väljarna Kamala Harris måste locka för att vinna valet

Uppdaterad
Publicerad

Arbetarna, medelklasskvinnorna och muslimerna. I några av de viktiga vågmästarstaterna finns väljargrupper som skulle kunna bli avgörande i det amerikanska presidentvalet.

Följ med SVT:s korrespondent på en roadtrip genom det amerikanska rostbältet.

Pennsylvania, Michigan och Wisconsin är alla så kallade vågmästardelstater och kan bli avgöra det amerikanska presidentvalet.

Joe Biden är stark bland fackmedlemmar i USA och frågan är nu hur Kamala Harris står sig i gruppen. Zack Tanner är grafisk designer på Pittsburgh Post-Gazette där anställda har strejkat i nästan två år.

USA-val 2024

– Hon är lite anonym i de här frågorna, men jag tror det finns en möjlighet för oss att få igenom facklig politik nu, säger han.

Samtidigt tror många att demokrater att om hon inte lyckas bland arbetarna skulle hon kunna kompensera genom att locka kvinnor.

– Vi kvinnor i Michigan är vana att rösta på kvinnor, säger Marcie Paul som är ordförande för organisationen Fems for dems.

Små marginaler

I Wisconsin bor 25 000 muslimer. I valet 2020 vann Joe Biden där över Donald Trump med bara 20 000 röster.

– Sedan dess har stödet för honom störtdykt bland muslimer, och då ska man inte glömma alla de studenter som varit kritiska mot Joe Bidens Gaza-politik, säger Fouad Youcefi.

Följ med på en resa genom de tre viktiga delstaterna och möt väljarna Zack, Marcie och Yaseen i videon.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

USA-val 2024

Mer i ämnet