Presidentkandidat Donald Trump (rep)

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Se bilderna från kampanjmötet i mötet i videon. Foto: Reuters

Här förvandlas Donald Trumps kampanjmöte till konsert

Publicerad

Republikanernas presidentkandidat Donald Trump höll kampanjmöte i Phliadelphia. Då förvandlades tal och politisk frågestund stegvis till en spontan musikstund – som varade i över en halvtimme.

– Låt oss bara lyssna på musik, sa Trump från scen.

Kampanjmötet på måndagen fick avbrytas två gånger när personer i den varma lokalen behövde hjälp av sjukvårdspersonal, rapporterar AP.

Under det första avbrottet begärde Trump att klassikern ”Ave Maria” skulle spelas för att lätta upp stämningen, och en instrumental version av låten sattes i gång.

USA-val 2024

Vid det andra avbrottet förtydligade Trump att det var den italienska operasångaren Luciano Pavarottis version han menat, och den ljöd därefter omedelbart i högtalarna.

Över en halvtimme

Efter uppehållet i mötet fortsatte Trump svara på några frågor innan han tyckte att kvällen borde rundas av med ännu mer musik i stället för frågestund.

Så fick det bli och i 30-40 minuter stod Trump sedan och gungade med i låtar från kampanjspellistan – allt från Sinead O'Connors ”Nothing Compares 2 U” till Guns N' Roses ”November Rain” hanns med, skriver New York Times.

Harris: ”Hoppas han är okej”

Det minst sagt märkliga kampanjmötet med tre veckor kvar till valet fick USA:s vicepresident och demokraternas presidentkandidat Kamala Harris att fråga sig hur det är fatt med Trump.

”Hoppas han är okej”, skrev hon i sociala medier.

Trump själv har på den egna plattformen Truth Social kallat det för en annorlunda men bra kväll.

”Det var fantastiskt”, skriver han bland annat enligt Sky News.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

USA-val 2024

Mer i ämnet