SVT:s USA-korrespondent Fouad Youcefi

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör SVT:s USA-korrespondent Fouad Youcefi om nattens debatt: ”Gång på gång fick hon Trump ur balans” Foto: Ronald Verhoeven/SVT

”Harris kröp in under skinnet på Trump och vann debatten”

Uppdaterad
Publicerad
Analys ·

Det är inte ofta man kan utse en vinnare direkt efter en debatt. Men i natt fanns det en sådan – och hennes namn är Kamala Harris.

Fouad Youcefi

USA-korrespondent

Den som trodde att Donald Trumps ålder skulle bli ett problem, nu när han är den äldsta presidentkandidaten någonsin, hade dock fel. Trump är fortfarande en debattbulldozer som hamrar in budskapen han bestämt sig för.

Men den mest presidentlika personen på scen var Kamala Harris. Hon lyckades gång på gång krypa in under skinnet på Trump och få honom ur balans.

Hon vann inte på något sätt valet i natt. Men hon levererade det som kanske var absolut viktigast för henne – att framstå som den mest sansade i rummet.

Det här är en analys

Slutsatserna är journalistens egna. SVT:s medarbetare agerar inte i något politiskt parti-, företags- eller intresseorganisations intresse. Det är förenligt med SVT:s sändningstillstånd §8 att ”kommentera och belysa händelser och skeenden”.

USA-val 2024

Mer i ämnet