Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Har medborgarna i Storbritannien tröttnat på konservativa Torypartiet och vill hellre ha socialdemokratiska Labour som ledare för landet? Hör Londonbornas åsikter om det brittiska valet. Foto: Nicolai Zellmani/SVT

Inför val i Storbritannien – britterna trötta på Tories

Uppdaterad
Publicerad

Opinionsmätningarna inför torsdagens parlamentsval i Storbritannien sätter socialdemokratiska oppositionspartiet Labour som klar segrare. Efter 14 års konservativt styre längtar många britter efter förändring.

Opinionsmätningarna inför det brittiska parlamentsvalet på torsdag pekar i samma riktning: oppositionspartiet Labour med Keir Starmer vid rodret ser ut att gå mot storseger.

Premiärminister Rishi Sunaks konservativa Toryparti har haft makten i 14 år, och nu tycks många britter längta efter förändring.

Val i Storbritannien 2024

– Jag har fått nog av Torypartiet. De har inte gjort unga människor som jag några tjänster under de senaste åren, säger Londonbon Ben.

Senaste opinionsmätning

Labour får enligt den senaste undersökningen, som görs av YouGov, 425 mandat i det brittiska underhuset, där 326 krävs för majoritet. En ökning med 223 mandat från föregående val. Tories å andra sidan samlar endast 108 mandat, ett tapp på 257 mandat.

Hör hur några av britterna resonerar inför det stundande valet i videon.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Val i Storbritannien 2024

Mer i ämnet