Flera demokrater i senaten hade begärt en återupptagen öppen utfrågning om Sessions rysskontakter men fick nobben från justitieutskottets republikanske ordförande.
I stället ska Sessions på måndag lämna skriftiga svar på frågorna, uppger justitiedepartementet.
Stormen kring Sessions handlar om att han inte berättade om sina möten med Sergej Kisljak i de senatsförhör som föregick att han godkändes som justitieminister. Där sade Sessions att han inte kände till eller hade varit delaktig i någon kommunikation mellan Trumpkampanjen och Moskva.
Fler möten
Samtidigt står det klart att fler högt uppsatta Trumpmedarbetare träffat ambassadören.
USA:s president Donald Trump har kallat anklagelserna från Demokraterna för ”en häxjakt”.
Han har på Twitter begärt en utredning av Demokraternas minoritetsledare Chuck Schumers ”band till Ryssland och Putin”, och bifogat en gammal bild på när senatorn äter munkar med den ryske presidenten.
”En total hycklare!”, enligt Trump.
En andra utredning bör inledas om Nancy Pelosi, Demokraternas ledare i representanthuset, twittrar Trump med en gruppbild på när hon sitter ned vid ett bord med den ryske ambassadören 2010.
Därefter följer en tweet med en kampanjliknande video från presidentens första tid på posten.
Flynn fick gå
Justitiedepartementet har bekräftat att Sessions och ambassadör Sergej Kisljak träffades två gånger i fjol: dels i somras under Republikanernas konvent, dels i september på dåvarande senator Sessions kontor.
Sessions själv har slagit ifrån sig, men sagt att han inte ska leda några utredningar om Trumpkampanjens kontakter med Moskva.
Trumps förre nationelle rådgivare Michael Flynn tvingades avgå sedan det framkommit att han inte sagt hela sanningen om sina kontakter med Sergej Kisljak till vicepresident Mike Pence.
Fakta: Varför är frågan känslig?
Frågan om Trumpstabens kontakter med Ryssland är delikat av flera skäl: USA:s underrättelsetjänster har pekat ut ryska hackare för deras inblandning i fjolårets valrörelse och många undrar om det var till Donald Trumps fördel.
I nuläget pågår flera utredningar, både i kongressen och i olika underrättelsetjänsters regi. Trump själv uttryckte beundran för Rysslands president Vladimir Putin under presidentkampanjen och har tillsatt en förhållandevis ryssvänlig stab.
Det har ifrågasatts i en tid då de ryskamerikanska relationerna är kyliga, efter bland annat Rysslands annektering av Krim.