Karta

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Två veckor har gått sen de ukrainska förbanden tog sig in i Ryssland – Se kartan över den utvecklingen sett ut. Foto: SVT

Karta: Tre strategiska broar i Ryssland skadade

Publicerad

Ukrainsk militär har lyckats med en rad framgångar på slagfältet sedan de passerade gränsen till ryska Kursk-regionen den 6 augusti. Nu bekräftar Ukraina de tidigare ryska uppgifterna om att trupperna skadat tre strategiska broar över den regionala Sejm-floden.

Ukrainska styrkor har antingen förstört eller skadat alla tre broar över Sejmfloden i västra Ryssland med vapen tillverkade i USA, rapporterar Ukraina enligt Reuters. Tidigare har det endast cirkulerat ryska uppgifter kring attackerna.

Offensiven är ett ”hårt slag” mot Rysslands president Vladimir Putins narrativ, skriver EU:s utrikeschef Josep Borrell i ett inlägg på X på onsdagen.

Kriget i Ukraina

Borrell tillägger att restriktioner för Ukrainas ”användning av kapacitet” kontra den ryska militären bör hävas.

Se mer om den ukrainska militärens framsteg i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Kriget i Ukraina

Mer i ämnet