SVT:s Afrikakorrespondent Johan Ripås om den förrymda massmördaren i Kenya

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
”Inte säkra” – Här träffar SVT:s Afrikakorrespondent Johan Ripås invånare som nu lever i stor rädsla över den förrymda massmördaren i Kenya. Foto: Johan Ripås/Reuters

Kenya i skräck: Misstänkt seriemördare på flykt

Publicerad

En man, misstänkt för att ha mördat 42 kvinnor, har rymt från fängelset. Nu lever många kenyaner i rädsla för att mannen ska slå till igen.

– Vi är väldigt rädda för vi vet inte var han finns, säger Kevin Omolo till SVT.

Kevin Omolo var en av dem som hittade tio kvinnokroppar på en soptipp i Nairobi den 12 juli i år. Bara några dagar senare greps den misstänkte mördaren.

Men frågorna kring fallet har blivit allt fler. Intill platsen där kropparna hittades ligger en polisstation, och många kenyaner frågar sig hur det kommer sig att polisen inte upptäckt att döda kroppar dumpats alldeles utanför deras dörr. Är det i själva verket fråga om mord som polisen själva har utfört?

– Vi är inte säkra på om påståendena är sanna eller falska, säger Jane Muthoni.

Poliser misstänks

Ännu fler frågor har väckts sedan poliser misstänkts för att ha hjälpt den misstänkte seriemördaren att fly från fängelset.

– Han är ett hot mot samhället. Så det är verkligen skrämmande för oss och för alla kenyaner, säger Kevin Omolo.

Se videon ovan när SVT:s Afrikakorrespondent Johan Ripås besöker platsen för de makabra fynden.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.