En olycksplats med en krockad buss och en tjänstebil. Räddningspersonal och polis är närvarande och arbetar vid fordonen. En motorcykel med ambulanssymboler är synlig i förgrunden. Området är omgivet av träd och trafikstängslen är synliga i bildens nedre del.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Enligt israelisk media ska omkring 20 personer ha skadats efter att en lastbil kört in i en busshållplats i centrala Israel. Foto: AP

En död efter att lastbil kört in i busshållplats nära Tel Aviv

Uppdaterad
Publicerad

En person dog och över 30 personer skadades när en lastbil körde in i en busshållplats norr om Tel Aviv. Den israeliska polisen arbetar efter tesen att det handlar om ett terrordåd, men är sparsamma med detaljer.

33 personer skadades när en lastbil körde in i en busshållplats norr om Tel Aviv på söndag förmiddag. Efter lunch på söndagen rapporterade israeliska medier att en person avlidit efter dådet. Den israeliska polisen misstänker att det rör sig om en terrorattack och lastbilsföraren har skjutits till döds.

Ett ögonvittne på plats säger till Haaretz att han såg lastbilen gasa mot bussen för att sen köra in i bakre delen av bussen.

– Jag såg en hög med personer som krossades under lastbilen, säger ögonvittnet till Haaretz.

Åtta personer låg under lastbilen när räddningstjänsten kom fram, rapporterar The times of Israel.

Många av offren är pensionärer som precis hade stigit av bussen för ett besök på ett närbeläget museum när lastbilen körde in i dem.

I området finns flera kontor för Israels underrättelsetjänst, men det finns ännu inga uppgifter om att de ska ha varit en måltavla.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.