• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Kalix och Grytnäs i Kalix kommun, Norrbottens län. Det brinner i ett sågverk nära Kalix med kraftig rökutveckling som följd. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Norrbotten.

Minst 16 döda efter kraftiga skyfall i Sri Lanka

Publicerad

Minst 16 personer har dött i översvämningar och jordskred till följd av omfattande regn i Sri Lanka. Skyfallen har pågått i över en vecka och även resulterat i att tusentals personer har tvingats evakuera sina hem.

Sri Lankas regnperiod pågår varje år i oktober och november. Men i år har ovanligt mycket regn förekommit i stora delar av landet.

Hittills har minst 16 personer rapporterats omkommit till följd av skyfallen som har dragit över landet den senaste veckan.

De flesta som omkommit har drunknat eller dött efter blixtnedslag. Samtidigt har tusentals tvingats lämna sina hem.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.