– Det stämmer att en del turkiska officerare som arbetar i Natos struktur, en del av dem har sökt asyl i de länder där de arbetar, säger Natochefen Jens Stoltenberg.
Efter kuppförsöket har tusentals turkiska militärer gripits och många har förhörts under hårda former och/eller avskedats.
Nu säger Stoltenberg att asylansökningarna är en fråga för berörda länder, utan att lämna ytterligare detaljer om vilka det är.
Stoltenberg ska på söndag inleda ett besök i Turkiet. Då ska han ta upp frågan mänskliga rättigheter och korrekt rättsskipning.
Turkiet skyller kuppförsöket på den muslimske predikanten Fethullah Gülen, som lever i exil i USA. Regeringen har slagit till brett och hårt mot tidningar och oppositionella som anklagas för att stödja Gülen eller vissa kurdiska rörelser.
”Bistert” läge
Enligt FN är situationen för yttrandefriheten i Turkiet ”bister”.
– Jag skulle säga att slutsatsen är ganska bister och återspeglar vad jag tror är en djup känsla av inskränkningar av åsiktsfrihet och yttrandefrihet över hela landet, säger FN-rapportören David Kaye efter ett besök i Turkiet.