Marius Borg Høiby, son till Norges kronprinsessa har återigen gripits av polis. Foto: Haakon Mosvold Larsen

Norska kronprinsessans son gripen igen

Uppdaterad
Publicerad

Marius Borg Høiby, den skandalomsusade sonen till Norges kronprinsessa Mette-Marit, greps igen på fredagen. Han misstänks för att ha brutit ett besöksförbud genom att ringa målsägande från dolt nummer. På lördagen släpptes han på fri fot igen, säger hans advokat till NRK.

Borg Høiby greps initialt den 4 augusti efter en incident i en lägenhet i Oslo. Han står anklagad för, och har erkänt, att han misshandlat sin flickvän och har belagts med kontaktförbud. Han utreds även för en rad andra brott, däribland hot, skadegörelse, stöld av en elsparkcykel och misshandel av två tidigare flickvänner.

Polisen har meddelat att en uppdatering i ärendet har gjorts under lördagen och att ärendet nu omfattar totalt fyra målsäganden, skriver NRK. Efter gripandet på fredagen är han på lördagseftermiddagen åter släppt på fri fot. Det säger hans advokat Öjvind Bratlien till NRK.

Advokaten: Lösa grunder

Borg Høiby nekar till att ha brutit mot kontaktförbudet, enligt Öjvind Bratlien.

– Under mina 17 år som försvarsadvokat har jag aldrig varit med om ett gripande på så lösa sakliga och rättsliga grunder, säger han till NRK.

27-åringen, som är Mette-Marits son från ett tidigare förhållande, har i ett skriftligt uttalande sagt sig ha problem med alkohol och droger.

Det norska kronprinsparet har hittills vägrat att svara på frågor om misstankarna.

– Det är inte rätt att vid nuvarande tidpunkt säga något mer om saken av hänsyn till alla inblandade, sade kronprins Haakon vid en kort presskonferens i samband med ett besök i Trøndelag på torsdagen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.