Efter kuppförsöket släpptes tusentals dömda brottslingar från fängelser i förtid för att ge plats åt mer än 43.000 gripna i samband med kuppförsöket. Nu står landet inför ett nytt logistiskt problem. Hundratals misstänkta kuppmakare ska få plats i rättssalar samtidigt när massrättegångar avlöser varandra.
För det ändamålet har en specialbyggd rättsal nyligen färdigställts i Sincan-fängelset utanför Ankara, som rymmer mer än 1.500 personer. Det är där som dagens rättegången mot 330 militärer från Polatli-brigaden hålls i dag under stort säkerhetspådrag.
Mord och högföräderi
De åtalade anklagas för försök att störta eller motarbeta en demokratiskt vald regeringen natten den 15 juli, bland annat genom att storma tv-kanaler och ta kontroll över viktigt trafikplatser. Bland åtalspunkterna finns mord, högförräderi och medlemskap i den terrorstämplade Gülenrörelsen. De åtalade riskerar livstids fängelse flera gånger om.
Flera soldater som hördes i dagens rättegång nekade till anklagelserna och menade att de inte var medvetna om att de deltog i ett kuppförsök.
Turkiets största rättegång
Dagens rättegång är en av många i vad som beskrivs som Turkiets största rättsprocess någonsin. I en domstol i semesterorten Mugla åtalas 47 soldater från ett specialförband för mordförsök på president Erdogan.
I kuststaden Izmir åtalas 270 personer för att ha organiserat kuppförsöket, däribland den religösa ledaren Fethullah Gülen som lever i exil i USA och åtalas i sin frånvaro. Turkiet begär att Fethullah Gülen ska utlämnas från USA och har satt stort hopp till att Trump-administrationen ska vara mer tillmötesgående än Obama, som gav Turkiet kalla handen.
LÄS MER: Häktad journalist väcker starka reaktioner i Tyskland
Turkiska medier följer rättegångarna med stort intresse och delar landet i två läger. Bland regeringssupportrar finns en livlig entusiasm för att se hårda straff. Vid flera av rättegångarna har demonstranter samlats utanför och skanderat slagord om krav på infört dödsstraff, som avskaffades i Turkiet 2002.
Häxjakt på motståndare
Kritiker menar däremot att kuppförsökets efterspel har blivit en häxjakt på president Erdogans motståndare och att även människor som inte deltog i kuppförsöket drabbas.
Det är inte första gången Turkiet upplever massrättegångar mot militärer. Så sent som 2011 dömdes 275 personer till långa fängelsestraff för att ha konspirerat att störta Erdogans regering i den så kallade Ergenekon-rättegången. De friades senare av landets högsta juridiska instans.
Erdogans regering menade i efterhand att rättegångarna var duperade av den inflytelserika Gülenrörelsen, en tidigare allierad till president Erdogan i kampen mot landets sekulära elit. De pågående rättegångarna uppfattas av många i Turkiet som en slags fortsättning på samma rättegångsdrama, en bitter uppgörelse där de tidigare bundsförvanterna i Gülenrörelsen bytt plats från domar- och åklagarplats till de åtalades bänk.