Putin gömmer sig bakom klockan

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Den ryska oppositionen, bland annat Aleksej Navalnyjs antikorruptionsfond, har ställt sig bakom protestaktionen mot Putin. Hör vad syftet är med aktionen och vad man kan väntas sig framöver i klippet ovan. Foto: Aleksej Navalnyjs Youtubekanal

Protestaktionen som ska störta Putin – på lång sikt

Uppdaterad
Publicerad

Den ryska oppositionen uppmanar alla Putinmotståndare att delta i en protestaktion i helgens presidentval. Alla är medvetna om att valresultatet inte kommer att påverkas men aktionen är tänkt att förändra den ryska politiken på längre sikt.

Klockan 12 nu på söndag, på den tredje och sista valdagen i Ryssland, uppmanas alla som är emot den sittande regimen att komma till sitt valkontor. På så sätt hoppas oppositionen att ryssar som vill ha maktskifte ska kunna se att de inte är ensamma och att de tillsammans kan förena sig mot Putin.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.